Serie
Mad med Mads og David

Lange med stegt kål



OPSKRIFT:
Lange med stegt kål

1 lange, i 4 filetter (eller anden lidt mindre fisk)
Lidt pankorasp til panering
4 scalotteløg
½ savoykål
1 syrligt æble

SAUCE:
150 gr. smør
1 spsk sherryeddike
2 dl. portvin
salt og peber
Brøndkarse til pynt

Skær fisken ud i fileter. På langen skæres ned langs ryggen, fra hovedet og ned mod halen.
Vend to af fileterne i raspen.

Skræl scalotteløg og snit 2 af dem på langs. De sidste to skæres i små tern.
Del savoykålet i to og hak det groft. Skær et æble ud i tynde både.

Steg de panerede stykker fisk af i en pande med smør. Smag til med salt og peber.

Kom de neutrale stykker fisk, 50 gr. smør, 1 spsk. sherryeddike, ½ dl vand og salt i en lille kasserolle. Kom låg på og varm den op til kogepunktet, skru helt ned til simrepunktet og lad den stå og pochere færdigt, med låg på.

Saucen laves ved, at varme olie op i en lille gryde. Kom de fint hakkede løg på, tilsæt sherryeddike og kom portvin henover. Lad det koge, så det reducerer til halvdelen. Tilsæt smør og pisk den ud i.

Steg løgene af på panden, når de er møre tilsættes savoykålet, som steger med kort, for stadig at bevare sin sprødhed.

Anret den stegte og den pocherede fisk på kålen. Kom saucen rundt om og pynt med brøndkarse.
2/2/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.