Serie
Mad med Mads og David

Lammesuppe


OPSKRiFT
Lammesuppe og lammeleverhapser


4 små lammeskanke
3-4 gulerødder
1 helt hvidløg
3-4 løg
1/4 knoldselleri
frisk timian
1 fl. rødvin

50 gr. lammespegepølse
2- 3 krydrede pølser
3 scalotteløg
1 liter vand
5 gulerødder
½ knoldselleri
2 scalotteløg
finthakket timian
2 æggeblommer

3-4 skiver ristet brød
1 lammelever
grønt til pynt

Kom gulerødder, knoldselleri, løg og hvidløg, groft udskåret, på en bradepande, beklædt med bagepapir.
Læg lammeskankene på, tilsæt salt og peber, frisk timian og hæld en flaske rødvin over. Bag i ovnen i ca. 1 time og 45 min ved 180 gr. varmluft ovn.
Når kødet er mørt, pilles det af benet og smuldres ud i mindre, mundrette stykker.

Skræl gulerødderne og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
Skær skrællen af sellerien og skær i grove tern.
Kom i en tykbundet gryde med vand og kog op.
Kom stegeskyen fra bradepanden med lammeskanken op i gryden.

Skræl 3 scalotteløg og skær dem ud.
Skær lammepølsen og de andre pølser ud i grove stykker og rist dem af på panden i en smule fedtstof. Tilsæt de hakkede løg.
Kom det op i suppen, når det er ristet af.

Rist et par skiver brød.
Skær leveren ud i skiver og steg af på panden i olie. Tilsæt salt og peber. Lad ikke leveren stege for længe.

Anret leveren på det ristede brød. Pynt evt. med karse.
Kom stykker af lammekødet i en dyb tallerken, kom en æggeblomme ovenpå og hæld suppen rundt om. Pynt med friske urter, her timian og karse.
27/1/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.