Serie
Mad med Mads og David

Lammeskank med salat af spidskål og sorte linser

OPSKRIFT:
Lammeskank med salat af spidskål og sorte linser


4 lammeskank
4 fed hvidløg
1 ds tomatpuré
1/2 l mørk øl

6 pastinakker
6 scalotteløg

100 gr sorte linser
1/2 spidskål
1 bdt kørvel
1 spsk olivenolie


Steg lammen af på alle sider i en tykbundet gryde og giv den en god stegeskorpe

Steg hvidløgsfed af, kom tomatpuré på og hæld så øl over og giv det et opkog

Læg lammekødet i et ildfast fad og kom grove stykker af pastinak og halve scalotteløg over. Hæld saucen over og steg videre i ovnen i ca 1 time på 200 grader. Kom sølvpapir over stegen og steg nu videre i ca 1,5 time

Kog linser møre og bland dem til en salat med olivenolie, grofthakket kørvel og finthakket spidskål

15/2/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.