¨

Serie Mad med Mads og David

28:36

Dette afsnit

Lammekoteletter med butternutsquash

06/12/2019

Mads har fået lammekoteletter fra Kirsebærgården i Odsherred, som David serverer med ratatouille og en mos af butternutsquash. De tre æg, Mads også fik med, skal han selv pochere, og det kommer der tre meget forskellige resultater ud af.


Se indslaget fra Kirsebærgården - KLIK HER


OPSKRIFT:
Lam med urter, butternutsquash og pocheret æg


2 fed hvidløg
2 scalotteløg
1 lille håndfuld aubergineærter
½ squash
1 dåse cherrytomater eller flåede tomater
1 spsk tomatpuré
2-3 syltede grønne tomater
1 spsk eddike

1 butternutsquash
olie til stegning
salt og peber
50-75 gr smør

4 lammekoteletter
friske krydderurter ( her rosmarin, mynte og bronzefennikel)
100 gr. røget lammemørbrad

4 æg
1 spsk eddike


Del butternutsquashen på langs, tag kernerne ud med en ske. Rids den lidt i ”kødet” og kom salt og peber på.
Dryp lidt olivenolie over og bag den mør i ovnen ved 200 gr. i 1-1,5 time.
Når den er mør tages indmaden ud af skrællen og den røres til mos i en lille kasserolle, tilsat en god klat smør. Smag til med salt og peber.

Skræl løg og hvidløg og snit dem fint. Pil de små aubergineærter af deres stilk. Snit squashen i små tern.
Steg alle grøntsagerne af på panden og kom dåsetomat og puré over.
Tilsæt et stænk eddike, lad det simre. Kom de syltede tomater i til sidst.

TIP: Del 4- 6 tomater i kvarte, rør 2 dl kold eddike med 2 dl. sukker. Læg tomaterne i og lad dem sylte på køl i 3-5 dage, for at få den gode smag.

Steg koteletterne af på en varm pande i lidt olie. Tilsæt salt og peber, samt de friske krydderurter.

Pocherede æg:
Slå æggene forsigtigt ud i små skåle.
Sæt vand over tilsat lidt eddike, bring det i kog.
Lav en hvirvel i vandet, hæld ægget ned i, det samler sig i hvirvelen. Hjælp evt. med en ske. Tag gryden af blusset og lad ægget stå i det varme vand i 4 minutter.

Anret mosen i bunden af tallerkenen, med tomat ratatouillen, kom koteletterne ovenpå og top med det pocherede æg og friske urter til pynt.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å