Serie
Mad med Mads og David

Lammekoteletter med butternutsquash


Se indslaget fra Kirsebærgården - KLIK HER


OPSKRIFT:
Lam med urter, butternutsquash og pocheret æg


2 fed hvidløg
2 scalotteløg
1 lille håndfuld aubergineærter
½ squash
1 dåse cherrytomater eller flåede tomater
1 spsk tomatpuré
2-3 syltede grønne tomater
1 spsk eddike

1 butternutsquash
olie til stegning
salt og peber
50-75 gr smør

4 lammekoteletter
friske krydderurter ( her rosmarin, mynte og bronzefennikel)
100 gr. røget lammemørbrad

4 æg
1 spsk eddike


Del butternutsquashen på langs, tag kernerne ud med en ske. Rids den lidt i ”kødet” og kom salt og peber på.
Dryp lidt olivenolie over og bag den mør i ovnen ved 200 gr. i 1-1,5 time.
Når den er mør tages indmaden ud af skrællen og den røres til mos i en lille kasserolle, tilsat en god klat smør. Smag til med salt og peber.

Skræl løg og hvidløg og snit dem fint. Pil de små aubergineærter af deres stilk. Snit squashen i små tern.
Steg alle grøntsagerne af på panden og kom dåsetomat og puré over.
Tilsæt et stænk eddike, lad det simre. Kom de syltede tomater i til sidst.

TIP: Del 4- 6 tomater i kvarte, rør 2 dl kold eddike med 2 dl. sukker. Læg tomaterne i og lad dem sylte på køl i 3-5 dage, for at få den gode smag.

Steg koteletterne af på en varm pande i lidt olie. Tilsæt salt og peber, samt de friske krydderurter.

Pocherede æg:
Slå æggene forsigtigt ud i små skåle.
Sæt vand over tilsat lidt eddike, bring det i kog.
Lav en hvirvel i vandet, hæld ægget ned i, det samler sig i hvirvelen. Hjælp evt. med en ske. Tag gryden af blusset og lad ægget stå i det varme vand i 4 minutter.

Anret mosen i bunden af tallerkenen, med tomat ratatouillen, kom koteletterne ovenpå og top med det pocherede æg og friske urter til pynt.
6/12/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.