Serie
Mad med Mads og David

Lammekoteletter + Det italienske landkøkken



OPSKRIFT:
Lammekoteletter med spicy sauce og gulerods salat



8 lammekoteletter
4 scalotteløg
4 fed hvidløg
1 knold ingefær
1 chili frugt
3 dl soja
75 g smør

8 gulerødder
1 kvart knoldselleri
1 bdt koriander
2 spsk æbleeddike
Salt og peber


Start med at finthakke scalotteløg, chili, hvidløg og ingefær.
Steg kødet af på en pande i lidt olie og krydr med salt og peber Kom kødet i ovnen på 200 gr ca 5-6 minutter.

Steg dernæst dine finthakkede løg mm af på panden - uden at tage farve, kom så soja på og lad retten koge ned. Kom væden fra kødet i saucen.
Lige før serveringen monteres saucen ved, at røre smør i.

Skræl gulerødderne fri for skræl og bliv derefter ved med at skrælle til lange fine strimler.
Fjern det yderste af sellerien og snit det helt fint til strimle. Bland det i gulerødderne og kom hakket koriander i. Tilsæt æbleedikke, salt og peber.
17/5/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.