Serie
Mad med Mads og David

Lammeculotte med bagte løg

Mads Gudiksen besøger spisesteder i regionen og får de gode historier bag stederne.

OPSKRIFT:
Lammeculotte med ovnbagte løg, mascarpone creme og salat af spidskål.


800 gr. lammeculotte
6 rødløg
8 skalotteløg
1 hvidløg
1 spidskål
1 bdt kørvel
3 spsk smør
2 spsk olie
250 gr mascarpone
2 spsk creme fraiche 18%
1 spsk grov kornet sennep
1 kvist timian
1 æble

Skræl rødløg, skalotteløg og hvidløg. Skalotteløgene halveres og rødløgene kvartes og lægges i ildfast fad. Rids lammet og læg det ovenpå løgene. Bag i ovnen med smør og timian, i ca. 30-35 min. ved 200 gr.

Snit kålen fint og mariner med kørvel, olivenolie, samt salt og peber.

Mascarponen røres godt med en grovkornet sennep, en smule timian og creme fraiche 18%.

Når lammet er færdigt, tages det ud og skal hvile i 8-10 minutter.
Mascarpone cremen tilsættes stege væden fra lammet

Nu skæres æbler i tynde både og blandes  til salat med spidskål.
26/8/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.