Serie
Mad med Mads og David

Lammebov med kejserhatte


Se indslaget fra Kirsebærgården - KLIK HER


OPSKRIFT:
Lammebov med kejserhatte

1 lammebov
2- 3 fed hvidløg
Frisk timian og rosmarin
2 spsk. Balsamico, evt. som glace
Salt og peber
1 dl. vin eller øl

1 lille bk. babymajs
100 gr. kejserhatte
3-4 scalotteløg
5-6 rosenkål
olie til stegning
salt og peber

Skær benet fra boven. Hak frisk timian og rosmarin. Skræl hvidløgene og hak dem fint.

Kom salt, peber, ca. 1 spsk. balsamico på indersiden af boven. Dæk med de friske urter og hvidløgene. Rul boven sammen, så urterne er indeni. Rids kødet på toppen.
Tilsæt mere balsamico og krydr med salt og peber. Kom lidt vin over og bag i ovnen i ca. 45 - 60 min ved 200 gr.
Tag kødet ud at hvile og hæld afkoget i en lille kasserolle. Sæt den til at simre. Tilsæt 50 gr. smør og blend ud i saucen, med en stavblender.

Del minimajs på langs. Skær kejserhattene ud. Skræl scalotteløg og skær dem ud i strimler på langs. Del rosenkålene i mindre stykker.

Steg løg og svampe af i lidt olie. Tilsæt salt og peber. Kom rosenkål og babymajs på, tilsæt frisk timian og rosmarin.

Anret kødet i bunden af tallerkenen, kom garnituren på og hæld saucen henover.
20/9/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.