Serie
Mad med Mads og David

Lamme revelsben



OPSKRIFT:
Påskelammeribs

Lammeribs, 800 gr. pr. person
1 lille ds. Tomatpuré
2- 3 spsk. soja
50 gr. brun farin
½ tsk. peber
1 tsk. tørret estragon
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kardemomme
lidt frisk persille
1 økologisk lime

Tynde skiver af røget får, her fra kølle, ca. 200 gr.
2 scalotteløg
1 stk. Broccoli
olie til stegning
100 gr. neutral smøreost
1 æble

Start med at fjerne den værste fedthinde fra lammeribsene, med en kniv.
Skræl scalotteløgene og snit dem i fine ringe.

Lav en marinade af tomtpure, soja og brun farin. Bland peber, lidt tørret estragon, revet skal fra en lime og til sidst saften herfra. Hak frisk persille i og rør til sidst stødt ingefær og kardemomme i. Du kan bruge krydderier efter egen smag.
Gnub marinaden godt ind i ribbenene og steg i ca. 45 min i ovnen 180-200 gr. varmluft. Læg dem på en rist over en bradepande og lad den side der buer opad ligge øverst. Efter ca. 15 min. kan mere marinade smøres på og evt. kan det gøres en gang mere.

Skær broccoli ud i små buketter. Steg broccolien på en pande i lidt olie, kom smøre osten på og lad det smelte.

Skær det røgede kød ud i fine skiver og anret i bunden af en tallerken.
Lav små kugler eller tern af et æble og kom ovenpå kødet.
Anret den varme broccoli over. Del lammeribsene ud i mindre stykker og sæt ovenpå. Pynt med scalotteløg.
30/3/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.