Serie
Mad med Mads og David

Lam med rødvinssauce + Kvalitetsslagteren



OPSKRIFT:
Lam med rødvinssauce


600-700gr lammefilet
300gr svampe - gerne to forskellige sorter
800-1000gr aspargeskartofler
2,5 dl fløde

1 dl balsamico eddikke
4 dl rødvin
100 gr smør
Frisk kørvel


Vask kartoflerne og kog dem herefter møre i letsaltet vand. Pil dem og halver dem.

Steg lammet af på panden i lidt olie.
Sæt lammen på et ildfast fad og kom det i ovnen i ca 8-10 min hvorefter det tages ud for, at hvile.

Steg svampene af på panden tag dem af bluset, når de er godt stegte.

Sæt en lille gryde over og hæld balsamico eddikke i. Eddikken koges næsten helt ind, hvorefter rødvinen tilsættes. Reducer til halvdelen. Monter saucen med smør og afkoget fra lammen i ovnen.

Sauter kartoflerne let på panden og hæld fløde over. Lad det koge ind til cremet konsistens og rør ummiddelbart inden servering grofthakket kørvel i.

Kom kartoflerne på tallerkenen, med skiver af lam ovenpå. Kom svampene ovenpå, saucen rundt om og pynt med frisk kørvel.
25/1/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.