Serie
Mad med Mads og David

Kyllingedeller med ost og Kimchi-kål



OPSKRIFT: Frikadeller med ost og stuvet sur-kål

3 skiver daggammelt brød
1/2 dl. fløde
400 gr. hakket kyllingefars
2 scalotteløg
25 gr. frisk ingefær
50 gr. saltede cashewnødder
1 fed hvidløg
1 æg
50 gr. brie ost
100 gr. feta ost
Groft salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
50 gr. smør.

1 glas kimchi eller andet fermenteret eller syltet kål
1- 2 dl fløde
200 gr. grønkål

Skær skorpen af brødet og blød indmaden op i lidt fløde. Kom den hakkede kyllingefars op i.
Skræl scalotteløg og et fed hvidløg og hak dem fint og rør dem i. Hak nødderne groft og rør også dem op i farsen sammen med et æg.
Skær skorpen af brien og skær den i små stykker, som også røres ud i farsen.
Hak ligeledes feta ud i små stykker og rør den ud i. Tilsæt salt og peber.
Steg frikadellerne af i olie på panden. Kom smør på til sidst lige inden de er færdige.

Tag frikadellerne af panden og steg grønkålen af i resten af stegefedtet, tilsæt lidt salt og peber.

Kom kimchien i en lille gryde og varm den op med fløde.

Anret den varme kål med den stegte grønkål og sæt frikadellerne ved siden af. Pynt evt. med friske urter, her kørvel.
23/2/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.