¨

Serie Mad med Mads og David

21:09

Dette afsnit

Kylling med sellerikompot + Øens oste

24/02/2012

Mads Gudiksen er i køkkenet med kokken David Jensin. I dag er menuer kylling med kyllingelever og sellerikompot. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger Knud Lavard Centeret i Ringsted.



OPSKRIFT:
Kyllingebryst -og lever med glaserede rødbeder og selleri á la creme


4 kyllingebryster
150 gr. kyllingelever
½ dl. balsamico
3 rødbeder
1 spsk. sirup
1 skalotteløg
½ knoldselleri
2 dl fløde
Purløg
salt og peber


Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver. Hak skalotteløg og purløg fint. Skær knold selleri tern.

Steg kyllingbrysterne af på panden i olivenolie, så de får en sprød stegeskorpe, og bag dem herefter i ovnen i ca 20 minutter ved 200 gr.

Steg rødbeder af og tilsæt sirup og herefter skalotteløg. Kom finthakket purløg på umiddelbart inden servering

Steg kyllingeleveren af på den pande, hvormed kyllingebrysterne blev stegt. Når de har en god stegeskorpe, tilsættes balsamico eddike, samt salt og peber. Tag panden af varmen.

Steg dernæst selleri ternene af og hæld fløde på. Lad det koge ind til en cremet konsistens

Kom rødbede på tallerkenen med kyllingebryst og kyllingelever ovenpå.
Tilsæt sellerien og pynt af med purløg.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å