Serie
Mad med Mads og David

Kulmule med blomkål - Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov



OPSKRIFT:

Kulmule med blomkål og krydderurteolie

800 gr kulmule filet
1 blomkål
Salvie

2 dl olie
1 lille håndfuld kruspersille
1 lille håndfuld bredbladet persille
1 lille håndfuld salvie

2 finthakkede scalotteløg
50 gr smør
1,5 dl fløde

Salt og peber

Skyl blomkål og skær det i mindre stykker
Halvdelen gemmes til sauté og det resterende koges mørt i ca. 20 min.

Skær fisken ud og krydr med salt, peber og hakket salvie. Kom olie over fisken og bag i ovnen 10-15 minutter på 200 gr.

Lav en krydderurteolie ved at blende kruspersille, bredbladet persille og salvie. Tilsæt salt og peber

Mos den kogte blomkål og rør hakket salvie, løg og purløg i
Tilsæt smør og fløde og hold den lun på lavt blus

Sauter den anden halvdel af blomkålen af på en pande i lidt olie
Kom en smule vand på så det ikke branker
Tilsæt finthakket løg, purløg og salvie

Anret med to kugler af mosen, sauteen og to stykker fisk ovenpå
Dryp olien rundt om

Velbekomme

14/6/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.