Serie
Mad med Mads og David

Krikand med svampesauce


Se indslaget fra andejagten ved Dybsø Fjord - KLIK HER


OPSKRIFT:
Krikand med svampesauce


2 krikænder
200 gr. svampe ( her tragtkantareller og kantareller)
lille bdt. purløg
100 gr. druer
1 spsk balsamico
2 scalotteløg
2 fed hvidløg
2 dl. fløde
50 gr smør


Rens svampene grundigt fri for jord mm og riv dem i mindre stykker.
Hak purløget fint.
Skræl løgene og hak dem fint.

Skær brysterne af fuglene, ved at skære ned langs benet.
Steg dem i smør, tilsat lidt frisk timian.
Hæld det smeltede smør henover brysterne under stegningen med en ske.

Steg svampene af på en pande, kom scalotteløg og hvidløg på. Tilsæt fløde n og lad det simre. Kom en smule eddike i retten for at tilsætte lidt syre til den fede fløde. Drys purløg over til sidst.

Del druerne og mariner dem i balsamico. Vend lidt hakket purløg og skalottelæg i.

Anret svampene i midten med skiver af andebrystet ovenpå. Anret druesalaten rundt om.
18/10/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.