Serie
Mad med Mads og David

Koteletter med perleløg



OPSKRIFT:
Koteletter med perleløg og svampe

1 grisekam eller koteletter
10 – 15 perleløg
4 gulerødder
1/2 fennikel
100 gr. edamame bønner
1 spsk. eddike
1 dl. hvidvin
100 gr. smør
olie til stegning
salt og peber

pynt:
frisk kørvel
rød mizuna


Skræl gulerødderne og skær bund og top af. Skær dem i fine skiver.
Skræl perleløgene. Skær fennikel ud i tynde skiver.

Skær grisen ud i koteletter og steg dem gyldne på en god varm pande.
Tilsæt salt og peber. Kom lidt eddike over kødet. Hæld vin over og læg låg på panden. Lad det simre så vinen koger ind i ca. 5 min.
Tag koteletterne op og lad vinen simre videre. Tilsæt smør og rør det ud i .
Kom alle de finthakkede grøntsager , samt perleløg og edamamebønner ned i.

Skær kødet i skiver og anret grøntsagerne og saucen over.

Pil kørvel og mizuna i mindre stykker og drys over retten.
22/5/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.