Serie
Mad med Mads og David

Kold tomatsuppe + Kongsnæs



OPSKRIFT:
Kold tomatsuppe med basilikumscreme


4 fed hvidløg
1 fennikel
2 scalotteløg
1 rød chili
2 peberfrugter
2 ds tomat
3 dl hvidvin
Olie

1 god håndfuld frisk basilikum
50 gr peanuts
2 dl creme fraiche

Cherry tomat og citron til pynt.

Skræl hvidløg og scalotteløg og skær dem ud i grove stykker.
Del chilien og skrab kernerne ud.
Skyl fenniklen og skær den i grove stykker.
Sauter grøntsagerne i olie i en gryde og kom lidt hvidvin på.
Lad alkoholen koge væk ved at reducere vinen til ca halvdelen.

Skyl peberfrugt, skær den ud og fjern kernerne.
Kom peberfrugt og tomat på dåse i gryden og blend med stavblender.

Kom suppen i en kande og sæt den på køl.

Blend frisk basilikum med peanuts og hvidløg og rør det sammen med creme fraiche.

Anret med basilikumscreme i bunden af et lille glas og hæld suppen henover.
Kom en kiks på toppen med to små dutter af basilikumscremen og pynt med kvarte cherrytomater, karse og friskrevet citron.

2/6/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.