Serie
Mad med Mads og David

Klimabøf med løg


Se hele Mads's besøg hos Kildegården Hereford KLIK HER.



OPSKRIFT:
En meget stor bøf med mormor salat


1 stor bøf
2 rødløg
2 hele hvidløg
5 scalotteløg
1 spsk. balsamico
olie til stegning
salt og peber

1 spsk. sirup
2 spsk. teriyaki eller soja
75 gr. smør

1 hjertebladsalat
1 citron
1 spsk. sukker
½ dl fløde
frisk kørvel
frisk estragon

Skræl løgene og skær dem groft ud på langs. Hvidløgene deles i to.
Steg kødet af på panden i lidt olivenolie så det får en god stegeskorpe.
De halve hvidløg steges med. Kom salt og peber på.
Stænk bøffen med en smule balsamico og kom lidt friske urter på.
Steg kødet færdig i ovnen på 200 grader i ca. en halv time alt efter hvor rød den ønskes. Lad den hvile inden den skæres ud.

Løgene steges af på panden i stegefedtet fra kødet, tilsæt teriyaki og sirup og lad det simre. Tilsæt smør inden servering.

Del salaten ud i blade og skyl den, kom grofthakket kørvel eller anden krydderurt på. Rør sukker med citronsaft og tilsæt fløde.

Skær bøffen ud og kom løgene på. Server salaten med mormordressing på siden.
31/1/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.