¨

Serie Mad med Mads og David

28:40

Dette afsnit

Kikærte delle med svampe

29/05/2020

Mads har besøgt Grøn Fokus - en stor fødevaredistributær i Slagelse, der har specialiseret sig i økologiske og biodynamiske varer. Så han kommer med økologiske kikærter, svampe og tofu til David, der laver en herlig vegetar-ret.



OPSKRIFT:
Kikærte deller med tofu og svampe

250 gr. kikærter
2 æg
2 spsk. mel
150 gr. tofu
1 dl. fløde
salt og peber
1 rød chili
1-2 fed hvidløg
2 scalotteløg
50 gr. frisk ingefær
olie til stegning

200 gr. kartofler
evt. 1 agurk i skiver eller syltede agurker


Svampe sauce:
her bruger vi kejserhatte, portobello og shii take
2 scalotteløg
2 fed hvidløg
2 dl fløde
salt og peber
50 gr. grønkål
frisk purløg


Læg kikærterne i blød, f.eks natten over og kog dem møre i ca. 45 min.
Blend dem ud med en stavblender eller blender.
Slå to æg ud i kikærterne, tilsæt fløde og rør det godt sammen.
Hak chilipeberen, hvidløg, scalotteløg og ingefær fint ud og vend det hele i ”farsen”. Kom smuldret tofu i til sidst. Steg ”frikadellerne” på en pande i lidt olie.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Snit løg og hvidløg. Del svampene i mindre stykker.
Steg det hele af på en pande. Tilsæt fløde og lad det simre.
Drys hakket grønkål og purløg over.

Kom svampene i bunden af tallerkenen, kartofler på siden og så ”frikadellerne” ovenpå. Kom evt. agurk til og lidt urter til pynt på toppen.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å