Serie
Mad med Mads og David

Kikærte delle med svampe



OPSKRIFT:
Kikærte deller med tofu og svampe

250 gr. kikærter
2 æg
2 spsk. mel
150 gr. tofu
1 dl. fløde
salt og peber
1 rød chili
1-2 fed hvidløg
2 scalotteløg
50 gr. frisk ingefær
olie til stegning

200 gr. kartofler
evt. 1 agurk i skiver eller syltede agurker


Svampe sauce:
her bruger vi kejserhatte, portobello og shii take
2 scalotteløg
2 fed hvidløg
2 dl fløde
salt og peber
50 gr. grønkål
frisk purløg


Læg kikærterne i blød, f.eks natten over og kog dem møre i ca. 45 min.
Blend dem ud med en stavblender eller blender.
Slå to æg ud i kikærterne, tilsæt fløde og rør det godt sammen.
Hak chilipeberen, hvidløg, scalotteløg og ingefær fint ud og vend det hele i ”farsen”. Kom smuldret tofu i til sidst. Steg ”frikadellerne” på en pande i lidt olie.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Snit løg og hvidløg. Del svampene i mindre stykker.
Steg det hele af på en pande. Tilsæt fløde og lad det simre.
Drys hakket grønkål og purløg over.

Kom svampene i bunden af tallerkenen, kartofler på siden og så ”frikadellerne” ovenpå. Kom evt. agurk til og lidt urter til pynt på toppen.
29/5/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.