Serie Mad med Mads og David

28:00

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kartofler

26/09/2015

På jagten efter regionens gode råvarer gælder det denne gang kqartofler, som bliver brugt som en del af madlavningen, når Mads og David går i køkkenet

Ca 800 gr. bagekartofler
½ dl pesto
ca 150 gr. smør
Salt og peber

 

500 gr røde kartofler
ca ½ glas kapers
1 dåse sardiner
Revet skal af halv øko citron
1-2 spsk oliven olie
Sprød rugbrød eller kiks

20 Aspargeskartofler
½ dl Fløde
25 gr smør
Lidt frisk persille
1 scalotteløg
salt og peber

400 gr torsk
1 øko Citron
1 bundt Persille
50 gr smør
salt og peber

 

Kog røde kartofler møre i letsaltet vand
Skær dem ud i små tern
Kom hakkede sardiner og kapers op i
Vend olie op i og skal fra en revet øko citron
Anret på en sprød kiks af rugbrød

Kog aspargeskartofler møre i letsaltet vand
Skær dem over på langs og grav forsigtigt midten ud  i en skål med en lille ske
Sæt de halve kartofler på et fad
Tag kartoffel indmad og rør med fløde,  finthakkede scalotteløg og persille og kom det op i de halverede kartofler igen. Varm dem i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader

Skær bagkartofler i fine skiver og kom dem i ovnfast fad med pesto, smør, salt og peber. Byg op lag på lag - næsten som en lasagne. Bag ved 200 grader i ca. 50 min alt efter tykkelse


Skær torsken ud til et ildfast fad, læg den med skinsiden opad. Kom hakket persille over, samt grofthakkede øko-citroner. Kom salt og peber over, samt lidt smør. Bag i oven på 200 gr. i ca.  20 min.

 

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å