Serie
Mad med Mads og David

Kartofler på spyd



OPSKRIFT:
Kartofler på spyd

4 perlehønebryster ( eller kylling )
Lidt hoisin sauce til marinering
2 spsk sesamfrø

500 gr kartofler
1 pakke chorizo pølser

3 spsk neutral friskost
3 spsk creme fraiche
saft fra en ½ citron
1 spsk hoisin sauce

1 bk mizuna salat
100 gr. sukkerærter
1 scalotteløg
frisk kørvel

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Stik kartoflerne på et grillspyd, skiftevis med chorizopølser.

Skær benet af perlehønebrystet og fjern skindet. Skær dem over på langs og stik dem på spyd. Smør hoissin sauce på kødet.
Læg spydende på grillen og steg kødet mørt. Kartoflerne må gerne blive godt brune.
Når kødet er færdigt drysses sesam henover.

Skyl salaten. Pil løgene og skær dem fint. Hak sukkerærterne og bland dem i salaten. Hak kørvel groft og bland i.
Rør en dressing af creme fraiche og friskost. Smag til med citron saft og hoissin sauce.

Anret spydende i salaten og server dressingen til.
24/8/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.