Kartofler med muslinger
OPSKRIFT:
250 gr. kartofler
500 gr. blåmuslinger
200 gr. ærter
4-6 små gulerødder
2 scalotteløg
4 hvide asparges
100 gr stenbiderrogn
100 gr. smør
1 frisk hvidløg eller forårsløg
salturt
Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
Rens muslingerne og kassér de åbne af dem. Damp dem under låg i hvidvin og/eller vand. Når muslingerne har åbnet sig, tages de op af gryden.
Væsken må ikke kasseres, men skal sigtes og hældes over i en mindre gryde. Sæt det til at simre. Kom smør i og blend det ud med en stavblender.
Tag muslingerne ud af deres skal.
Pil ærterne ud af deres bælg.
Skyl og skræl gulerødderne, men bevar lidt af deres grønne top. Skær dem i fine strimler på langs.
Pil løgene og snit dem fint.
Snit et friske hvidløg rigtig fint.
Skær det nederste af aspargesene og skræl dem. Skær dem ud i mindre stykker og kom dem op i den varme sauce.
Anret kartoflerne på tallerkenen. Drys ærterne henover, muslinger, de finthakkede hvidløg, stenbiderrogn og salturt. Kom sauce og asparges henover.
Pynt med friske urter.
18/5/2018