Serie
Mad med Mads og David

Karamel med figner + Hotel Falster



OPSKRIFT:
Figner og nektariner med mascarponecreme


6 figner
3 nektariner
100 gr sukker
50 gr hasselnødde flager
2 dl rom
2 dl hvidvin
100 gr sukker
2,5 dl mascarpone
150 gr hvid chokolade
1/2 dl rom ( eller efter smag )

Halver de friske figner.
Kom sukker på panden og lad det smelte til karamel. Læg fignerne i den varme karamel med kernerne nedad.
Tag fignerne af og kom derefter flager af hasselnød på panden. Rør det samen og spred det ud til afkøling på bagepapir.

Kom rom og hvidvin over fignerne, tilsæt sukker og lad dem simre i ca 15-20 min under låg.
Kom til sidt kvarte nektariner i gryden og hold låget på - men tag det af varmen.

Hak hvid chokolade og rør det med rom og mascarpone.

Tag de lune frugter og læg på tallerkenen. Hæld lidt væde over. Pynt med små kugler af creme, ristede nødder og tallerkensmækker.
28/9/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.