Serie
Mad med Mads og David

Kalvetyksteg med kartofler + Oreby gl. kro



OPSKRIFT:
Kalvetyksteg med tre slags kartoffelsalat


800 gr kalvefilet
400gr svampe

2 kg kartofler

2 dl creme fraiche
2 spsk grov sennep
2 scalotteløg
Frisk purløg
Salt og peber

0,5 dl olie
2 scalotteløg
Frisk persille
Frisk purløg
Salt og peber

200 gr stenfri sorte oliven
2 fed hvidløg
1,5 dl olie
1 scalotteløg
Frisk purløg



Vask og kog kartoflerne møre

Rens svampene fri for jord

Fjern sener og fedt fra kødet og skær ud i bøffer

Steg kødet i ca tre minutter på hver side og lad dem hvile
Steg svampene af i kødets stegefedt

Lav en kartoffelsalat med cremefraichen rørt med sennep,  tilsat  finthakket løg og purløg. Smag til med salt og peber

Lav en kartoffelsalat krydret med en god olivenolie, persille, purløg og løg og smag til med
 salt og peber

Lav en kartoffelsalat med sorte oliven uden sten, blendet med hvidløg og olie
Krydr med purløg og finthakkede løg.
21/6/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.