Serie
Mad med Mads og David

Kalvetunge med græskar


OPSKRIFT:
Kalvetunge med græskarsuppe


En kalvetunge
3 fed hvidløg
2 alm. løg
2 pastinakker
2 gulerødder
Frisk timian
Salt og peber
Lidt sesamfrø til panering

1 hokaido græskar
½ frisk chilifrugt
2 løg
¼ piskefløde
Kørvel
Valnødder

Skyl tungen og fjern evt. hinder og sener.
Del pastinakker, gulerødder, løg og hvidløg midt over. Behold gerne skrællen.
Kom det i en tykbundet gryde, sammen med kalvetungen, tilsæt salt og peber og lad det koge mørt i ca. 2,5 time, efter størrelse. Del tungen og pil de to yderste lag af. Skær ud i mellemstore skiver og vend dem i sesamfrø. Steg dem af på panden til sesamfrøene bliver gyldne.

Del hokaido græskaret og fjern indmaden med en ske. Skær skrællen af og skær ud i små tern. Skræl løgene og skær også dem ud i tern. Skær en halv chili fint ud. Steg græskar, chili og løg hurtigt af i olie, i en tykbundet gryde. Kom et par skefulde af afkoget fra ”tunge-gryden” over og til sidst tilsættes fløden. Lad det simre i 15-20 min.

Anret græskar kompotten i bunden af tallerkenen med de panerede tungeskiver ovenpå. Pynt evt. med friske valnødder og kørvel.
3/3/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.