Serie
Mad med Mads og David

Kalvekæber stegt i øl


Se indslaget fra Glænø Kalv og Ko - KLIK HER


OPSKRIFT:
Smilende kalvekæber stegt i øl og serveret med æblesalat


2 kalvekæber
4-5 gulerødder
1 hvidløg
1/2 chili
5 scalotteløg
1 ds tomatpuré
3-4 dl øl
olie til stegning
2 tsk knust spidskommen
½ dl vineddikke
salt og peber

1 øko citron
2 æbler
1 spsk lys eddike
lidt frisk persille


Skær hinderne af kæberne, rids det øverste af fedtlaget.
Skræl gulerødderne og skær dem i 2-3 cm tykkelse.
Del et hvidløg ud i fed, skræl dem og del dem.
Skræl scalotteløgene og skær dem ud i store stykker.
Skær en halv chili ud i mindre stykker.

Steg kæberne af på en varm pande. Tilsæt tomtpuré og ”brænd” det godt af.
Hæld øllen over.

Steg alle grøntsagerne af i en tykbundet gryde. Tilsæt knust spidskommen, salt og peber. Kom en smule eddike over.

Hæld hele indholdet fra panden op i gryden og lad den simre i 3-4 timer under låg, til kødet er mørt.

Skær æblerne i små tern, vend dem i revet skal fra en citron.
Stænk eddike over og vend hakket kruspersille i.

Anret de varme kalvekæber med lidt af grøntsagerne og væden ved siden af. Drys æblesalaten henover.
1/11/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.