Kalkun med søde kartofler + Svallerup Skovkro
OPSKRIFT:
Julekalkun med søde kartofler
1 Kalkun
250 gr Svinefars
200 gr Karl Johan svampe ( eller anden type svamp ) Oliven olie Salt og peber 2scalotteløg
2 fed Hvidløg
1 stk Ingefær
1/2 Chili
2 spsk Sennep
100 gr Brød
1 dl mælk
75 gr Smør
2 Appelsiner
3 spsk Ahorn sirup
500 gr Sweet potatoes
1 bdt purløg
2 dl fløde
Salt og peber
Hak svampene i mindre stykker og steg dem gyldne i oliven olie
Skræl læg og skær ud i mindre stykker
Hak derefter chili, hvidløg og ingefær
Fjern indmad og skyl kalkunen indvendig
Udblød brød i lidt mælk
Kom farsen op i en skål og kom det hakkede grønt i
Rør derefter udblødt brød i og de stegte svampe
Rør sennep i og tilsæt salt og peber
Kom farsen ind i kalkunen
Pres saften fra appelsin ud over kalkunen og tilføj ahornsirup, salt og peber
Sæt denI ovnen på 200 grader med brystet nedad
Efter en time skal kalkunen ud og vendes
Kom smør inden under skindet
Kalkunen får 2,5 time men det er forskelligt hvor lang tid den skal have- alt efter størrelse
Vask de søde kartofler grundigt og kom dem hele i ovnen på bageplade, bag møre i en time
Skær et snit i kartoflen og tag kartoffel ud - pas på skrællen ikke går i stykker
Rør en mos og bland Purløg, fløde, salt og peber i
Derefter kommes mosen tilbage i kartoflen og de sættes ind i ovnen igen ca 20 minutter
13/12/2013