Kæmpeeskimo-dessert
OPSKRIFT:
Kæmpe-eskimo som isdessert
150 gr. smør
150 gr. sukker
300 gr. mel
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
200 gr. solbær
4 spsk. sukker
2-5 cl spiritus, her solbærgin
6 pasteuriserede æggehvider
100 gr. sukker
1 liter vaniljeis
100 gr. mørk chokolade
Kom solbær i en lille tykbundet gryde, tilsæt sukker og lidt solbærgin eller anden form for spiritus.
Lad det simre til en kompot i ca. 1 time på svag varme. Lad det køle af.
Lav en mørdej af smør, sukker, mel, æg og vaniljesukker, som samles grundigt med hænderne.
Tryk dejen ud i små forme, sørg for den er nogenlunde lige tyk over det hele og at den kommer godt op ad kanten.
Bag dem sprøde og gyldne i ovnen i ca. 15 min. på 180 gr. varmluftovn. Lad dem køle af.
Smelt chokoladen over vandbad.
Kom en skefuld kompot på bunden af kagen. Hæld lidt chokolade over.
Læg is ovenpå og evt. lidt mere chokolade.
Kom dem evt. i fryseren en halv times tid, så de bliver helt kolde.
Pisk æggehviderne stive med sukker og kom marengsmassen op i en sprøjtepose.
Sprøjt små dutter af marengsen over isen. Kom kagen på en tallerken med lidt kompot rundt om og brænd toppen af marengsen med en creme brullé brænder.
16/2/2018