Serie
Mad med Mads og David

Kæmpebøf med bearnaise


OPSKRIFT:
Cote de boeuf af kalvekød, cirka 1 kg., og bearnaise

3-4 fed hvidløg
frisk timian
salt og peber
olie til stegning
25 gr smør.
2 scalotteløg
1 romanesco kål
200 gr. grønne bønner
frisk estragon
200 gr. smør
2 æggeblommer
½ dl. hvidvinseddike

Brun kødet af på alle sider i olie, så den får en flot stegeskorpe. Kom hvidløg og timian på. Krydr med salt og peber. Tilsæt smør på panden, de sidste to min af stegningen.
Kom kødet i et ildfast fad og hæld den smeltede smør og olie ned over. Læg krydderurterene på og sæt den i ovnen i ca. 15-20 min. på 200 grader varmluft ovn, alt efter hvor rød den ønskes indeni.
Tag den ud og lad den hvile.

Kom hvidvinseddiken i en lille tykbundet gryde, lad den koge op og tag den så af varmen. Rør æggeblommerne ud i under konstant omrøring, på lav varme.
Smelt smørret. Kom smørret op i ægge/eddike blandingen og rør godt. Tilsæt hakket frisk estragon.

Klargør bønnerne. Skræl løgene og skær dem ud i skiver. Skær romanesco kålen ud i store buketter. Steg dem af på panden, hvorfra kødet blev stegt. Kom løgene ved og de grønne bønner. Kom saften fra fadet hvori bøffen ligger og hviler, op til grøntsagerne.

Anret kålen på tallerkenen, med bønnerne ved siden af, kom skiver af kød på. Kom saucen over og pynt med frisk estragon.
9/2/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.