Serie
Mad med Mads og David

julekonfekt + Gyrstinge skovkro



OPSKRIFT:

Marcipan og nougat træstamme - Bûche de Noël

500 g Marcipan
200g Nougat
200g Chokolade
70g Flormelis
100g Brændte mandler
100g Dadler


Kom flormelis på bordet og bland det i marcipanen.
Kom nougat i vandbad over komfuret, så den smelter langsomt.
Kom også chokolade i vandbad så den smelter. Lad den køle af til ca 37-40 grader.

Rul marcipanen tynd med en kagerulle, brug flormelis så marcipanen ikke klistrer fast og vend den ofte.

Hak dadler og brændte mandler i mindre stykker.

Den smeltede nougat hældes over marcipanen og kom mandelstykker og dadler på.

Rul marcipanen som en roulade og sæt den på et spækbræt.
Form rullen som en træstamme. Lav en lille "gren" af marcipan og nougat og sæt på "stammen".

Pensl træstammen med chokolade af flere omgange. Lav en struktur der minder om bark ved at "male" flere gange.

Skær enderne til så de bliver pæne og lige.
Pynt på og server hel.

 

6/12/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.