Serie
Mad med Mads og David

Juleand på en anden måde



OPSKRIFT:
Juleand med kirsebær-pebersauce – og brasede kartofler


2 andebryster
2 spsk. kanelsukker
2 tsk. fivespice
lidt frisk timian

2 dl hvidvin
3 dl oksefond eller bouillon
2-3 spsk. kirsebærsauce
2 tsk. madagaskarpeberkorn fra dåse

200 gr. asparges kartofler
2-3 scalotteløg
1 rødt æble
frisk timian
salt og peber


Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Skræl løgene og snit dem fint.

Rids skindet på andebrysterne og vend dem i kanelsukker, five spice og friskhakket timian.
Steg dem af på en varm pande – uden fedtstof, med skindsiden nedad.
Steg færdig i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. i ildfast fad, lad dem hvile 5 minutter inden de skæres ud.

Kog hvidvinen ned i en gryde, tilsæt fonden og lad det simre.
Tilsæt afkoget fra andebrysterne i ovnen. Kom lidt kirsebærsauce i, madagaskarpeberkorn og blend det hurtigt sammen med en stavblender.

Brug panden hvor andebrysterne blev stegt af til, at stege løgene af og tilsæt de kogte, pillede kartofler, evt. skåret ud i mindre stykker.
Kom finthakket timian på og smag til med salt og peber.
Skær et æble ud i tern og vend det i kartoflerne umiddelbart inden servering.

Anret kartoflerne i bunden af tallerkenen med skiver af andebryst ovenpå. Hæld sauce over og pynt med frisk timian.

Glædelig Jul
20/12/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.