Serie
Mad med Mads og David

Juleand med rødkål



Et halvt rødkål
2- 3 spsk honning
? dl balsamico
2 dl rødvin
3 klementiner
Hel anis, citrongræs & kanel
6-8 tørrede abrikoser

4 andelår
1 bdt. frisk timian
2 dl Grand Marnier
Salt og peber

4 skalotteløg
3 dl rødvin
3 dl portvin
2 dl fløde

2 Pastinakker
eddike
persille

Snit rødkål fint og varm honningen op i en tykbundet gryde. Steg rødkålen af i honningen og kom balsamico på. Lad det koge op og tilsæt dernæst rødvin. Kom stjerne anis, kanel og citrongræs i gryden og lad det koge godt ind. Skræl og hak clementiner og rør dem i Tilsæt evt. mere honning hvis kålen ikke er sød nok. Umiddelbart inden servering tilsættes hakkede tørrede abrikoser

Steg andelårene af på en god varm pande. Læg dem i fad, krydret med salt og peber, tilsæt frisk groft hakket timian, tilsidst Grand Marnier.

Steg færdig i ovnen i ca 45 minutter ved 200 grader.

Skræl pastinakker med tyndskræller til lange fine strimler. Mariner dem i eddike, tilsæt salt og peber og lidt friske urter. f.eks bredbladet persille.

Kom rødkål i bunden af tallerkenen med andelår ovenpå.

Pynt med den fine pastinak salat og kom saucen rundt om.
21/12/2012

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.