¨

Serie Mad med Mads og David

25:52

Dette afsnit

Juleand med rødkål

21/12/2012

Julen står for døren, så naturligvis laver Mads Gudiksen og David Jensin and med rødkål. Helt traditionelt bliver det nu alligevel ikke. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder.



Et halvt rødkål
2- 3 spsk honning
? dl balsamico
2 dl rødvin
3 klementiner
Hel anis, citrongræs & kanel
6-8 tørrede abrikoser

4 andelår
1 bdt. frisk timian
2 dl Grand Marnier
Salt og peber

4 skalotteløg
3 dl rødvin
3 dl portvin
2 dl fløde

2 Pastinakker
eddike
persille

Snit rødkål fint og varm honningen op i en tykbundet gryde. Steg rødkålen af i honningen og kom balsamico på. Lad det koge op og tilsæt dernæst rødvin. Kom stjerne anis, kanel og citrongræs i gryden og lad det koge godt ind. Skræl og hak clementiner og rør dem i Tilsæt evt. mere honning hvis kålen ikke er sød nok. Umiddelbart inden servering tilsættes hakkede tørrede abrikoser

Steg andelårene af på en god varm pande. Læg dem i fad, krydret med salt og peber, tilsæt frisk groft hakket timian, tilsidst Grand Marnier.

Steg færdig i ovnen i ca 45 minutter ved 200 grader.

Skræl pastinakker med tyndskræller til lange fine strimler. Mariner dem i eddike, tilsæt salt og peber og lidt friske urter. f.eks bredbladet persille.

Kom rødkål i bunden af tallerkenen med andelår ovenpå.

Pynt med den fine pastinak salat og kom saucen rundt om.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å