Serie
Mad med Mads og David

Jordskokker og lamOPSKRIFT:
Jordskokker og lam

Pesto:
2 fed Hvidløg
1 scalotteløg
1 dl. olivenolie
1 tsk. balsamico olie
50 gr. nødder
et bundt urter, her:
Frisk kruspersille
Frisk bredbladet persille
Frisk rosmarin

Frikadeller:
400 gr. hakket lammekød
1 æg
1 fed finthakket hvidløg
1 finthakket scalotteløg
salt og peber
2 spsk. fløde
25 gr. panko rasp
en smule frisk hakket rosmarin

1 kilo Jordskokker
10 gr. smør
1 psk fløde

200 gr. lammemørbrad
Olivenolie til stegning

Skræl ¾ af jordskokkerne og kog af dem møre i vand. Når de er møre hældes vandet fra og jordskokkerne moses ud med en stor gaffel eller andet redskab. Rør en smule smør og fløde i. Smag evt til med salt.

De sidste jordskokker skæres ud i skiver og steges møre i godt med olie på en varm pande, ca. 6-8 min.

Skræl et par fed hvidlæg og hak dem i små tern. Kom hakket rosmarin, bredbladet persille og kruspersille ned i. Hæld olie henover og lad det stå at trække.

Rør det hakkede lammekød med salt og peber og et æg. Tilsæt rasp, rosmarin og finthakkede hvidløg og scalotteløg. Steg små frikadeller i olie på panden. Skær evt. sener af mørbraden og steg den på panden, med god stegeskorpe og lyserød kerne. Anret jordskokmosen i bunden kom de friterede jordskokker på. Dryp pesto rundt om. Sæt frikadeller på siden og skær skiver af mørbraden, som lægges på og pyntes med lidt friske urter
26/1/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.