Serie
Mad med Mads og David

Jordbærtærte med kirsebær + Bryghuset Møn



OPSKRIFT:
Jordbær/kirsebær tærte med marengs


Dej:
125 gr smør
250 gr mel
1 tsk bagepulver
75 gr sukker
3 æggeblommer

Fyld
600 gr jordbær/kirsebær uden sten
160 gr sukker
1 tsk vanille sirup

Top
3 æggehvider
150 gr flormelis

Bland mel og bagepulver og tilsæt sukker
Rør smør i og derefter æggeblommer

Pak dejen ind i husholdnings film og læg den koldt i en time

Tag sten ud af kirsebærene og ordn jordbærene
Kog dem ved svag varme med sukker og vanille sirup

Sigt saften fra bærene og læg dem i en skål for sig
Saften koges langsomt til gele

Pres dejen ud i formen der er beklædt med bagepapir
Dæk dejen med yderligere et lag bagepapir og hæld ukogte ris henover

Bag bunden gylden i ca 15 min på 175 gr.

Lad bunden køle af og fordel så først geleen og dernæst  bærene henover

Pisk dernæst æggehvider sammen med flormelis  og fordel den over kagen
Bag yderligere 10-15 min ved 175 gr til marengs toppen er gylden.
19/7/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.