Serie
Mad med Mads og David

Jordbærsalat og Chokocrunch


OPSKRIFT:

165 gr hvid chokolade
8 makroner

400 gr jordbær
1 dl rom
3 dl æblesaft
0,5 dl jordbær sirup
1 tsk Vanille sirup

3 pasteuriserede æggehvider
75 gr flormelis
2 tsk vanille


Smelt hvid chokolade langsomt over vandbad Knus makroner og rør dem i chokoladen

Hæld chokoladen ud på bagepapir og kom et lag papir mere ovenpå Rul chokoladen så tynd som muligt med en kagerulle Læg chokoladen på køl Hvis det lægges over andre varer får det bølget struktur

Vask jordbær
Skær toppen af halvdelen og kvart resten

De kvarte blendes med rom, æblesaft, jordbærsirup, knust is  og vanille

Æggehvider tilsat flormelis og vanille piskes til skum

Anret med jordbær på tallerkenen, skummet sættes i små toppe rundt om, pynt med chokolade flager og mynte

Jordbær drikken serveres i champagneglas.

2/8/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.