Serie Mad med Mads og David

27:09

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Jordbærdessert

24/06/2015

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det jordbær som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver en lækker dessert

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det jordbær som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver en lækker dessert

 

500 gr Jordbær
2 - 4 cl Vodka
½ potte Basilikum
lidt skal af øko citron
lidt friskkværnet Peber
300 gr. Hvid chokolade
1 ,5 dl Skyr
1 dl Fløde
2 dl rabarber saft


Skyl jordbærerne og skær den grønne top af
Den ene halvdel kvartes

Hak basilikum fint og bland det i de kvarte jordbær
Kom friskkværnet peber over og stænk med vodka
Riv lidt økologisk citron skal over. Lad det stå og marinere lidt

Smelt chokoladen over vandbad
Smør lidt af chokoladen ud i tyndt lag på bagepapir eller husholdningsfilm og læg det på køl
Tag de resterende cirka 200 gr. chokolade og rør det sammen med skyr

Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt  op i skyr/chokolade blandingen

Kom rabarbersaft, vodka efter smag og citronskal i en høj skål  og blend med ca. 50 gr. Jordbær til en suppe

Anret jordbærerne i bunden af dyb tallerken
Læg en kugle chokoladecreme over og hæld jordbærsuppen rundt om
Pynt med basilikums blade og den stivnede chokolade

 

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å