Serie
Mad med Mads og David

Hvid chokoladetærte + Kaktus



OPSKRIFT:
Hvid chokolade tærte med granatæble kompot

Tærtebund:
175 gr hvedemel
100'gr marcipan
100 gr sukker
1 æggeblommer
125 gr blødt smør

Fyld:
1/4 liter piskefløde
400 gr hvid chokolade
125 gr marcipan
50 gr smør
Citron skal af 1/2 øko citron

3 granatæbler
3 dl vand
50 gr sukker

2 æbler
2 tsk lakrids sirup

Bland mel, marcipan og sukker. Rør dernæst smørret i og tilsæt æggeblommen tilsidst

Sæt dejen i køleskab i ca 1 time

Kom dejen i tærteform . Kom bagepair over dejen og fyld linser, ris eller salt i for at holde lanterne på plads. Bag i 15 min på 200 gr

Tag papiretnaf og bag nu igen i ca 10 minutter

Varm fløde op til kogepunktet og tilsæt chokoladen. Når chokoladen er smeltet, tilsættes marcipan, revet skal af citron og tilsidst smør

Kom fyldet over bunden og sæt kagen koldt i ca 2 timer

Tag kernerne ud af granatæblerne og kom sukker og vand på Lad det simre ind til en tyk konsistens

Lav en æble salat. Hak æbler fint og rør lakrids sirup i.
5/4/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.