Hvid chokoladetærte + Kaktus
OPSKRIFT:
Hvid chokolade tærte med granatæble kompot
Tærtebund:
175 gr hvedemel
100'gr marcipan
100 gr sukker
1 æggeblommer
125 gr blødt smør
Fyld:
1/4 liter piskefløde
400 gr hvid chokolade
125 gr marcipan
50 gr smør
Citron skal af 1/2 øko citron
3 granatæbler
3 dl vand
50 gr sukker
2 æbler
2 tsk lakrids sirup
Bland mel, marcipan og sukker. Rør dernæst smørret i og tilsæt æggeblommen tilsidst
Sæt dejen i køleskab i ca 1 time
Kom dejen i tærteform . Kom bagepair over dejen og fyld linser, ris eller salt i for at holde lanterne på plads. Bag i 15 min på 200 gr
Tag papiretnaf og bag nu igen i ca 10 minutter
Varm fløde op til kogepunktet og tilsæt chokoladen. Når chokoladen er smeltet, tilsættes marcipan, revet skal af citron og tilsidst smør
Kom fyldet over bunden og sæt kagen koldt i ca 2 timer
Tag kernerne ud af granatæblerne og kom sukker og vand på Lad det simre ind til en tyk konsistens
Lav en æble salat. Hak æbler fint og rør lakrids sirup i.
5/4/2013