Serie
Mad med Mads og David

Helleflynder med pølser



OPSKRIFT:
Pølsefisk

2 filetter af helleflynder
3-4 brunchpølser med ost

2 krydrede pølser
2 scalotteløg
½ rød peberfrugt
1 fed hvidløg
25 gr. frisk Ingefær
1 dl. soja
50 gr. smør

100 gr. sukkerærter
1 fennikel
olie til stegning

Skræl løgene og skær dem ud i små skiver. Skræl ingefæren og skær den ud i små tern. Skær peberfrugten ud i små tern.
Skær de 2 krydrede pølser ud i små tern og steg dem af på en pande i lidt olie, kom løg, hvidløg og ingefær på. Steg af så det får lidt farve og kom så soja over. Lad det simre og kog ind til en tykkere konsistens. Rør en smule smør i til sidst.

Skær evt. finner og ben fra på fisken og kom filetterne i et ildfast fad. Læg tynde skiver af pølse ovenpå. Bag fisken i ovnen i 7-8 min på 200 grader varmluft.

Snit fennikel ud i tynde skiver og steg dem møre på en pande i lidt olie. Vend sukkerærterne i til sidst.

Anret fennikel i bunden af en dyb tallerken og kom fisken ovenpå.
Kom soja saucen rundt om og pynt evt. med friske urter.
2/3/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.