Serie
Mad med Mads og David

Havtaskekæber med flydende urter



OPSKRIFT:
Flydende krydderurter og havtaskekæber
6 Havtaskekæber
salt og peber
2 tsk. hvidløgsolie eller anden marinade

250 gr. kartofler
100 gr sukkerærter
2 scalotteløg
4-5 mini majs
4-5 mini gulerødder
4-5 vilde asparges
1 spsk. olivenolie
friske fennikel skud
salt og peber
flydende urter ( eller friske ) efter smag

1 bk jordbær
friskkværnet peber
1 tsk sukker
flydende eller frisk basilikum
1 dl. fløde

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Snit sukkerærterne fint og kom dem op i en skål.
Riv fennikel skud ud over med fingrene.
Skræl scalotteløg og skær i fine ringe, tilsæt dem.
Skær mini majs ud i små skiver og bland i.
Skær de vilde asparges, samt mini gulerødderne over og tilsæt dem.
Del kartoflerne i kvarte og bland dem op i.
Smag til med salt og peber og tilsæt lidt olie og flydende eller friske urter.

Skær hinder og strenge af havtaskekæberne.
Mariner med salt og peber og vend dem i hvidløgsolie.
Grill fisken ved svag varme.

Anret kartoffelsalaten med havtaskekæber ovenpå, pynt med friske urter.

Ekstra ret :
Skyl jordbær, skær toppen af og halver dem. Kværn peber over og tilsæt flydende basilikum ( eller frisk ) og en smule sukker, umiddelbart inden servering. Spis med fløde på.
22/6/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.