¨

Serie Mad med Mads og David

28:15

Dette afsnit

Gulerodskager

09/10/2020

Mads har været i Odsherred og fået Lammefjordsgulerødder med til David. Mads får naturligvis opgaven med at rense og rive gulerødderne, der skal bruges til små lækre gulderodskager med ostecreme, gulerodsstrimler og gulerodskompot.



OPSKRIFT:
Gulerodskager med gulerodspynt

Selve kagen:
375 gr revne gulerødder
200 gr brun farin
100 gr sukker
275 gr hvedemel
2 tsk. kanel
2 tsk. Vaniljesukker
1,5 tsk. Bagepulver
2 dl rapsolie
4 æg

Rør det hele godt sammen i en røremaskine.
Smør de små forme og fyld dejen i. Fyld kun halvt op fordi kagen hæver op.
Bag kagerne ved 185 gr. i ca. 40 min.


Ostecreme:
200 gr. Friskost
75 gr. flormelis
2 tsk. Vaniljesukker

Rør en creme af friskost og flormelis, smag til med vaniljesukker.


Gulerodskompot
1 gulerod
2 spsk. æblesirup
2 cl. vodka

Skræl en gulerod og skær den i tynde skiver, halver dem og kog dem hurtigt op i en lille gryde med æblesirup og vodka.


Til pynt:
Skræl en gulerod. Når den er skrælfri, skrælles videre, for at få på lange tynde strimler.
Læg dem i koldt vand indtil kagerne skal serveres.

Lad kagen køle af, kom cremen ovenpå. Pynt med strimler af gulerod oven på og de marinerede gulerødder ved siden af.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å