Serie
Mad med Mads og David

Gris med glaseret roe


Se hele Mads's besøg hos roeavleren KLIK HER.



OPSKRIFT:
Gris med glaseret roe


½ sukkerroe
2 scalotte
100- 150 gr. sukker
100 gr. smør
friske krydderurter, her estragon
200 gr. rosenkål
1 håndfuld salat
en lille bakke radisespirer
1 spsk. olie
2 tsk. balsamico eddike
4 svinekoteletter

Marinade:
2 tsk. tamari soja
1 tsk. ketchup
1 spsk. sirup
1 spsk. sød sennep
olie til stegning
salt og peber

Rør en marinade og lad koteletter hvile i den, gerne et par timer.
Steg dem af på en hel varm pande i lidt olie. Giv dem lidt på hver side, indtil de får en flot stegeskorpe. Steg færdig i ovnen, ca. 15 min. ved 200 grader. Hæld gerne resten af marinaden over.

Vask roen grundigt, og skær den ud i ca. 1 cm store terninger.
Smelt smør og sukker på en pande under omrøring. Kom roerne på og rør stadig rundt så sukkeret samler sig omkring ternene. Lad det små simre ca. 10 min. husk at røre ofte. Snit et par løg fint og rør det op i. Tilsæt til sidst lidt friske hakkede urter efter smag.

Pil de yderste grimme blade af rosenkålene og kassér dem. Pil de pæne blade fra enkeltvis og bland en salat med dem og lidt frisésalat og spirer. Mariner med en god olivenolie og balsamico.

Anret de glaserede roer med skiver af koteletten henover, top med salaten.
10/1/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.