Serie
Mad med Mads og David

Græske deller af får


OPSKRIFT:
Græske deller af får<


1 kg fars af fårekød
200 gr feta
1 æg
2 scalotteløg
100 gr. soltørrede tomater
1 lille håndfuld frisk timian
½ dl fløde
olie til stegning
1 blomkål
2 sacalotteløg
frisk timian
2 dl fløde
salt og peber
1 filet af lammeryg
1 stok grønkål
Evt. persille til pynt

Lammerygs fileten deles og steges på panden, tilsat salt og peber.

Frikadeller:
Fetaen smuldres ud i farsen. Rør æg og fløde ud i. Kom finthakkede løg i. Hak timian fint og rør i. Hak de soltørrede tomater i mindre stykker og rør dem godt ud i farsen. Steg frikadellerne i olivenolie.

Skær blomkålen ud i små buketter og steg det af på panden i lidt olie, sammen med finthakkede scalotteløg og frisk hakket timian. Hæld fløde over og lad det simre på medium varme under låg.
Tag lidt stegesky fra frikadellepanden og rør i for smag til sidst.

Skyl grønkålen grundigt og hak den fint.
Læg den i bunden af tallerkenen, anret blomkålen og frikadellerne ovenpå, samt skiver af lammeryggen. Pynt med persille.
5/12/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.