¨

Serie Mad med Mads og David

33:11

Dette afsnit

Glaceret svinemørbrad med ølsauce

02/12/2011

Mads er i køkkenet for at blive bedre til at lave mad. David Jensin, Stege, viser hvordan man laver Glaseret svinemørbrad med gulerods mos og ølsauce, og Mads hjælper til.



OPSKRIFT:
Glaseret svinemørbrad med gulerods mos og ølsauce


1 kg svinemørbrad
1spsk sennep
2spsk brun farin
8 store gulerødder
50 gr smør
1 dl fløde
2 fennikel
Olivenolie
Salt og peber
1 øl
50 gr smør


Hæld øllen op i en gryde og lad den koge ind til cirka halvdelen.

Puds mørbraden af. Dernæst rør brun farin og sennep sammen og smør det ovenpå kødet. Steg i ovnen omkring 30-40 minutter.

Kog gulerødder helt ud i letsaltet vand.
Hæld vandet fra de kogte gulerødder og blend dem med smør og fløde. Kom mosen tilbage i gryden og varm den langsomt op.

Skær fennikel fint ud og sauteres af på en pande med olie og salt og peber.

Når kødet er færdigt hældes væden i den nedkogte øl. Pisk saucen op med smør.

Anret med gulerods mosen i bunden af tallerkenen. Læg fennikel ovenpå og herefter skiver af mørbraden og saucen rundt om. Pynt med kørvel på toppen.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å