Serie
Mad med Mads og David

Glaceret svinemørbrad med ølsauce



OPSKRIFT:
Glaseret svinemørbrad med gulerods mos og ølsauce


1 kg svinemørbrad
1spsk sennep
2spsk brun farin
8 store gulerødder
50 gr smør
1 dl fløde
2 fennikel
Olivenolie
Salt og peber
1 øl
50 gr smør


Hæld øllen op i en gryde og lad den koge ind til cirka halvdelen.

Puds mørbraden af. Dernæst rør brun farin og sennep sammen og smør det ovenpå kødet. Steg i ovnen omkring 30-40 minutter.

Kog gulerødder helt ud i letsaltet vand.
Hæld vandet fra de kogte gulerødder og blend dem med smør og fløde. Kom mosen tilbage i gryden og varm den langsomt op.

Skær fennikel fint ud og sauteres af på en pande med olie og salt og peber.

Når kødet er færdigt hældes væden i den nedkogte øl. Pisk saucen op med smør.

Anret med gulerods mosen i bunden af tallerkenen. Læg fennikel ovenpå og herefter skiver af mørbraden og saucen rundt om. Pynt med kørvel på toppen.
2/12/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.