Serie
Mad med Mads og David

Gedeoste med asparges



OPSKRIFT:
Anretning med gedeoste og asparges

2 ark filodej
1 lille glas blød gedeost
1 bdt friske grønne asparges
50 gr hård gedeost
100 gr gedefriskost
1 pk hjertebladssalat
2 scalotteløg
4-5 radiser
1 stilk bladselleri
Olivenolie, salt og peber


Lad filodejen tø op inden brug.
Skær dejen ud i små kvadrater, læg den bløde gedeost på midten med finthakkede friske asparges.
Skær en lille strimmel, fold enderne sammen og bind strimlen rundt om, så du har en lille pose. Sæt den lille pose i ovnen, til dejen bliver sprød, i ca. 10 min ved 160 gr.

Skær radisen meget fint på langs, evt med en tyndskræller, hold dem sprøde i koldt vand.
Skræl og hak scalotteløg fint. Hak bladselleri fint.

Steg aspargesene af på en pande i lidt olie, tilsmagt med salt og peber. Når de er stegt møre, rives den hårde gedeost fint henover med rivejern.

Smør friskosten ud i bunden af tallerkenen, kom lidt salatblade på og derefter de varme stegte asparges, drys løg, bladselleri og radiser på.
Sæt filodejspakken ovenpå og pynt medskovsyre, dryp evt lidt olie på.
26/6/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.