Serie
Mad med Mads og David

Frugtkage med te


OPSKRIFT:
TE DESSERT

100 gr. smør
100 gr. marcipan
100 gr. hvedemel
100 gr. sukker
1 æg
1 tsk. vanilje sukker
En smule frisk mynte

5-6 blommer
20-25 druer
1 spsk. flydende honning

6 pærer
2 spsk honning
1 dl sort te

100 gr. marcipan
½ dl hvid te
100 gr. flormelis
frisk mynte

Start med at brygge te, efter anvisningerne på pakken.

Rør en mørdej ved at ælte alle ingredienser sammen i hånden.
Hak mynten fint og kom den i dejen.
Når dejen er blød og lækker, kommes den i små forme. Tryk dejen ud med fingrene. Lav bunden ca. ½ cm tykke. Bag bundene ved 180 gr. i ca. 20 min, til de er sprøde og gyldne

Skær blommerne i skiver. Del druerne. Fjern eventuelle sten.
Hæld den hvide te over og tilsæt lidt honning.

Skær pærerne ud i små tern og glasér dem i honning på en varm pande. Hæld ca. 1 dl. sort te over og lad det simre.

Kom den lune, hvide the over marcipanen og ælt den.
Kom massen på de færdige tærtebunde og bagefter de glaserede pærer

Rør en glasur af flormelis og hvid the, hak lidt mynte i.
Anret kagerne med de marinerede blommer/ druer på toppen. Pynt med glasur og lidt frisk mynte.
Og drik en god varm kop te til.
19/10/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.