Serie
Mad med Mads og David

Forårsruller med broccoli


Se indslaget fra Birkemosegård - KLIK HER


OPSKRIFT:
Broccoliruller fra Singapore


200 gr. hakket oksekød
1 broccoli
2 bananscalotteløg
75 gr. pistacienøder
8-10 ark forårsrulledej eller rispapir
2 spsk. hoisin sauce
2- 3 spsk. sød chilisauce
1 spsk soja
frisk kørvel
lidt olie til stegning
salt og peber

3 spsk soja
1 spsk sirup
2 tsk sød chilisauce
Skær broccolien ud i små buketter.
Skræl løggene og snit dem fint på langs.

Steg kødet af på panden i lidt olie.

Hak pistacienødderne groft og rør dem i kødet.
Hæld hoisin sauce og lidt chilisauce i. Vend broccoli buketterne op i.

Fordel kødet på dejen og rul dem.
Varm dem i ovnen indtil dejen er gylden og sprød. På 200 grader i ca. 10 min.

Snit stilken fra broccolien fint. Mariner det med en smule chilisauce og soja.
Hak lidt kørvel op i. Tilsæt evt. lidt pistacienødder.

Varm soja op, tilsat lidt sirup. Lad det simre og reducere ind til en lidt tykkere glace. Rør en smule chilisauce i.

Anret rullerne med det marinerede kål på siden. Server glacen i små skåle på siden.
22/11/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.