Serie
Mad med Mads og David

Fødselsdags corona bøffer



Se hele Mads's besøg hos Woodland Hereford KLIK HER.



OPSKRIFT:
Fødselsdags bøffer over Skype

2 gode bøffer (evt. 350 gr. hakket oksekød formet som hakkebøffer)
200 gr små kartofler
2 hvidløg
8-10 grønne padrons (eller en fennikel)
1 bundt grønne asparges
2 hele friske løg med top (eller almindelige rødløg)
frisk timian
frisk persille
2 spsk sherryeddike (eller rødvinseddike)
50 gr smør
lidt olie til stegning
1 spsk. olivenolie til salaten
salt og peber


Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Skær to hvidløg over – behold skrællen på. Fjern det yderste lag af de friske løg og del dem på langs (eller gør det samme med rødløgene).

Skyl de grønne asparges, fjern de nederste få centimeter og snit dem fint, indtil aspargeshovedet, det deles på langs for en visuel effekt.

Skyl de grønne padrons (eller skyld en fennikel, skær top og bund af og del den i 8-10 stykker).

Steg bøfferne på en meget varm pande i lidt olie. Tilsæt timian og hvidløg. Krydr med salt og peber. Kom de friske løg ned ved siden af kødet. Vend bøfferne og tilsæt også salt og peber på den anden side.

Steg bøfferne færdig i ovnen på 200 gr. 3-5 minutter alt efter hvor rødt kødet ønskes. Lad løgene stege med i ovnen. Lad kødet hvile 5 minutter inden den skæres ud.

Hæld eddike på panden og tilsæt padrons (eller fennikel). Lad det koge ind. Rør en smule smør på panden, så har du en lille sauce.

Hak friske krydderurter fint og vend dem op i de hakkede asparges. Rør en smule olivenolie, samt salt og peber i.

Anret dine bøffer skåret i skiver (eller som hele hakkebøffer) og læg kartofler, løg og padrons (eller fennikel) til.
Hæld saucen fra stegepanden over og den friske aparges salat og pynt evt med lidt friske urter.
17/4/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.