¨

Serie Mad med Mads og David

29:39

Dette afsnit

Fisk med øl og bacon

24/01/2020

Dagmarbryggeriet i Ringsted har mange øl på programmet - og David bruger en håndfuld af dem i en ret med øl-dampet fisk, med bacon-øl sovs serveret på ølstegte løg med en kålsalat med øl-dressing.



OPSKRIFT:
Masser af øl og bacon…. og lidt fisk


10-12 scalotteløg
100 gr. smør
1 dl. red ale
200 gr. bacon
1,5 dl mørk øl
1 dl. fløde
4 filetter af hvid fisk, her skærissing
2 dl lys øl
Stor håndfuld rød grønkål
4 spidskål
frisk estragon

Ølvinaigrette:
1 tsk.sennep
1 tsk. olie
1 tsk. balsamicoeddike
½ dl mørk øl


Skræl og snit scalotteløgene på langs.
Smelt smørret i en lille gryde og vend løgene ned i. Tilsæt en ale og lad det simre. Smag til med salt og peber.

Skær baconen ud i små tern.
Steg baconen af i en tykbundet gryde og tilsæt mørk øl. Lad det simre til øllen er kogt halvt ned. Tilsæt herefter fløde og lad det simre videre.

Fjern evt. ben og finner fra fisken og rul dem lidt stramt sammen fra halen.
Læg dem i en tykbundet gryde og hæld pilsner øl over. Tilsæt salt og peber.
Læg låg på gryden og damp fisken mør.

Sennep, olie, øl og balsamico røres sammen til en vinaigrette.
Hak grønkål fint.
Snit spidskål fint.
Hak estragon fint.
Vend det hele og mariner med vinaigretten.

Anret fisken ovenpå de bløde løg.
Kom kålsalaten på toppen. Hæld saucen rundt om og nyd med en kold øl.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å