Serie
Mad med Mads og David

Den perfekte juleand



OPSKRIFT:
Andesteg med appelsin og tranebær


1 And
2 Appelsiner
2 Æbler
3 scalotteløg
100 gr Tranebær
Knoldselleri
Gulerødder
2 spsk Balsamico
2 spsk Blommesirup
Salt og peber

4 Gulerødder
1 knoldselleri
1 rødkål
Stjerneanis( ca 4)
Kanel ( ca 2 stk)
1 dl balsamico
1 dl blommesirup
3 dl rødvin
1 æble

Sauce:
1 dl balsamico
3,5 dl vin
1/4 Fløde
Afkoget fra anden


Fjern fjer fra anden.
Skær anden op og rens indeni - for at undgå rester af indmad.
Skær fedt af inde ved lårene og brug det som stegefedt til kålen
Skær skallen af appelsin, fjern top og bund først og skær ned langs frugten.
Skær æbler i grove både og bland med Tranebær. Skræl og skær scalotteløg i skiver.

Kom fyldet ind i anden og luk anden. Vend den om. Kom balsamico og blommesirup over anden, og godt med salt og peber.
Sæt anden i ovnen på 200 gr

Skræl knoldselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker.
Snit rødkålen i 1/2 cm tykke strimler.
Kom andefedtet i en varm gryde, så det smelter.
Tag rester af kødet op og kom kålen ned til fedtet. Lad det stege af og tilsæt, balsamico, blommesirup, stjerneanis, kanel og rødvin. Lad kålen simre under låg i en times tid.
Når anden har stegt i ca 40 min vendes den tilsættes mere sirup, balsamico samt salt og peber på og steger videre i en 40-60 minutter alt efter størrelse.
Kom lidt ekstra andefedt fra stegen i rødkålen. Tag anis og kanel op af rødkålen og bland tern af æbler i.

Sauce:
1 dl balsamico og en halv fl rødvin koges ned til ca halvdelen.
Kom ande afkoget i. Tilsæt fløde til saucen og lad den koge ned igen.
Kom friske hakkede æbler i rødkålen inden servering.

Velbekomme og glædelig Jul
20/12/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.