Serie
Mad med Mads og David

Dampet rødtunge



OPSKRIFT:
Dampet rødtunge med ratatouille og sauce beurre blanc


1 courgette
1 rød peber
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
1 ds. Hakkede tomater
8 rødtungefileter
1 bdt. dild
100 gr. smør
3 dl. hvidvin
2 fennikel
1 spsk. Olie
Salt og peber


Hak courgette, rød peber, hvidløg og skalotteløg fint.
Steg det hele af på panden og tilsæt de hakkede tomater. Lad det simre til grødet konsistens.

Orden rødtungen og husk at fjerne de små ben i midten. Læg fileten med den helt hvide side nedad, drys med hakket skalotteløg og dild og rul dem fra den tykke ende af.

Smør en gryde med smør og læg rullerne ned i. Hæld hvidvin over og giv det et kort opkog. Skru ned for blusset og lad fisken små simre i 6-8 minutter.
Tag fisken op og lad nu væden koge lidt ind og pisk den op med smør.

Snit fennikel helt fint og mariner den med olie, salt og peber og lidt plukket dild.

Anret den varme ratatouille i midten af tallerkenen og læg fisken ovenpå. Anret din fennikel ovenpå fisken og hæld til sidst den varme sauce rundt om.
16/9/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.