¨

Serie Mad med Mads og David

28:58

Dette afsnit

Crispy Lam

14/02/2020

Når Mads henter morgenmadsknas med hjem fra Crispy Food i Gørlev, regner han naturligvis med, at der er kage på programmet. Men David går en helt anden vej og panere lammemørbrad i fiberkost og drysser rugbrødscrunch i kartoffelsouffleen.



OPSKRIFT:
Fiberrig morgenmads lam

2 lammemørbrad
Rasp og fiberkost til panering
Olie til stegning
Salt og peber

200 gr. kartofler
¼ knoldselleri
2 fed hvidløg
Lidt smør eller olie til at smøre forme
2 dl fløde
1 spsk. sennep
1 dl rugbrøds crunch

½ (rødt) spidskål
saften af ½ citron
1 scalotteløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico


Skær kartoflerne og knold selleri i små tern. Hak hvidløg fint. Vend det i salt og peber. Smør små forme med lidt smør eller olie. Drys lidt rugbrøds crunch i og fyld formene med kartoffel/selleri blandingen.

Kom fløde i en skål og rør et æg og en smule sennep ud i. Hæld det over kartoflerne og bag dem i ovnen ca. 25 min. ved 200 gr. indtil æggemassen er stivnet.

Snit spidskålet fint, vend citronsaft, olie og balsamico i. Smag til med salt. Tilsæt finthakket scalotteløg og riv kørvel groft henover.

Bland pankorasp med fiberkost.
Steg lammemørbraden af på en god varm pande i lidt olie. Vend den derefter i raspblandingen og steg færdig i ovnen i ca. 5 minutter.

Vend kartoffelsouffléen ud på tallerkenen.
Anret salaten ved siden af og læg skiver af lam ovenpå.
Pynt med friske krydderurter.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å